Mind

Naast exercise en food is hoe je geestelijk in balans bent ook een belangrijk onderdeel van je gezondheid. We besteden bij Bliss Health aandacht aan onder andere stressreductie, slaapverbetering en meditatie.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is een onderdeel van onze dienstverlening en kan je inzetten om begeleiding te krijgen op mind vlak. Wil jij je leefstijl verbeteren maar weet je niet hoe? Van gedachten wisselen met een van onze lifestylecoaches over onder andere je leefstijl, stressreductie, mindfull leven of goed slapen is een goede aanvulling op het behalen van je doelen. Tijdens een coachingsessie gaan we samen met jou naar je foundation kijken en kunnen we een op maat gemaakt advies geven welke we maandelijks evalueren en bij sturen.

Boek een gratis intake
$29
1 Hour
Choose Anytime
$49
2 Hours
Choose Anytime
$179
8 HourS
(2 hours per week)

Challenges

Er zijn fases in je leven waarin de motivatie om een gezonde leefstijl vast te houden lastiger is. Of dat nou is door stress, een blessure of omdat je gewoonweg te druk bent. Jezelf dan blijven uitdagen en motiveren kan lastig zijn. Dat weten we uit ervaring. Daarom hebben we ieder kwartaal een challenge, die past bij het seizoen en waaraan iedereen van Bliss Health kan meedoen. Je ontvangt een (digitale) guide met tips en trics en met leuke recepten. Tijdens iedere challenge besteden we aandacht aan excersise, food en mind en word je door onze coaches gedurende vier weken van het begin tot het eind begeleid en gemotiveerd.

Boek een gratis intake
$39
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$250
8 Hours
(2 hours per week)

Meditatie

Meditatie is iets wat steeds meer gebruikt wordt om uit je hoofd te komen en te ontspannen. Je kan intenties zetten voor de dag of mediteren om goed te kunnen slapen of antwoorden op vraagstukken in het leven te krijgen.We geven geregeld meditatietrainingen en één keer in de week een geleide meditatie les. De moeite waard om eens te proberen om meer rust, ruimte en ontspanning te ervaren in lijf en mind.

Boek een gratis intake
$49
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$280
8 Hours
(2 hours per week)

Ademhalingstechnieken

Een goede ademhaling is de sleutel tot een stress- en blessurevrij leven. Het helpt je in het dagelijkse leven, in tijden van stress en spanning, maar ook gedurende sport en beweging. Zo heeft een juiste ademhaling de volgende voordelen:
- Emotionele regulatie
- Hulpmiddel ter ondersteuning van je work out.
- Herstel en betere nachtrust
- Algehele mentale fitheid
- Leven in het hier en nu (mindfulness)

Onze ademhaling heeft effect op de bewegingen die we maken. Sommige mensen ademen hoog in een borst, te snel en oppervlakkig. Dit zorgt ervoor dat andere spieren worden geactiveerd en gaan fungeren als hulpademhalingsspieren. Denk aan borst-, rug-, schouder- en nekspieren. Niet alleen vergt dit veel van onze spieren waardoor vermoeidheid kan toeslaan, ook kan het zorgen voor chronische stijfheid in het bovenlichaam. Een ademhaling, waarbij ook je buik uitzet, zorgt ervoor dat je longen volledig kunnen uitzetten. Deze ‘goede’ manier van ademhaling kan je gebruiken om voldoende zuurstof te transporteren naar je spieren en organen waardoor je meer effect hebt. Je zet dus je ademhaling in om de beweging te begeleiden, tegelijkertijd vergroot je je lichaamsbewustzijn.

Boek een gratis intake
$69
1 Hour
Choose Anytime
$249
2 Hours
Choose Anytime
$480
8 Hours
(2 hours per week)

Slaapcoaching

Slecht slapen heeft effect op je kwaliteit van leven. Je presteert slechter, voelt je onzekerder, je hebt meer honger, minder energie en sport minder. Al deze dingen leiden er weer toe dat je minder goed slaapt.

Herken jij één of meerdere van deze symptomen? Dan is deze coaching een meerwaarde om te zorgen dat je beter gaat slapen. Tijdens deze slaapcoaching gaan we onderzoeken waarom je minder goed slaapt. We kijken naar vragen zoals; hoe komt het dat je niet kan slapen en hoe zorg je ervoor dat je weer lekker kan slapen? Welke cognitieve prikkels zijn er waardoor er teveel hersenactiviteit is, welke externe afleidingen zijn er, hoe ziet je slaapkamer eruit en welke (voedings) middelen neem je s'avonds nog die invloed hebben op je slapen.

Boek een gratis intake
$69
1 Hour
Choose Anytime
$249
2 Hours
Choose Anytime
$480
8 Hours
(2 hours per week)

Stress reductie coaching

Hoewel stress bij het leven hoort wordt steeds duidelijker welke impact overmatige of chronische stress heeft op ons immuunsysteem en onze gezondheid. Stress vormt daarnaast een voedingsbodem voor veel mentale klachten (bijvoorbeeld burn-out, depressie en angst).We stellen vaak hoge eisen aan onszelf en zetten onszelf daarmee onnodig onder druk en houden te weinig tijd over om tot rust te komen. We vervullen verschillende rollen in het leven en hebben vaak vele taken op ons bord liggen. Daarnaast dienen zich allerlei gebeurtenissen aan, waar we lang niet altijd grip op hebben, maar die ons wel behoorlijk kunnen raken. Het vraagt om aandacht, bewustwording en inzicht om hier op een goede manier mee om te kunnen gaan.

Herken jij één of meerdere van deze symptomen? Dan is deze coaching een meerwaarde om te zorgen dat je stress verminderd wordt.

Bij stressreductie is een holistische benadering het meest effectief, aangezien daarmee zowel de fysieke als mentale componenten van stress worden aangepakt. Tijdens de coaching gaan we met de volgende onderwerpen aan de slag:
- Inzicht krijgen hoe stress werkt in jouw lichaam en geest
- Jezelf een kalmerend ademritme aanwennen
- Je volle aandacht richten op activiteiten in het hier en nu (mindfulness)
- Omgaan met gevoelens die je stress bezorgen
- De cirkel van piekeren en stress doorbreken
- Afstand nemen van gedachten waarmee je jezelf onnodig onder druk zet
- Anders naar jezelf kijken en jezelf meer rust gunnen
- Beschrijven wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven
- Prioriteiten stellen en keuzes te maken
- Balans creëren tussen inspanning en ontspanning
- Aandacht schenken aan dingen die je energie geven.

Boek een gratis intake
$39
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$180
8 Hours
(2 hours per week)

Mindfulness

We hebben de neiging om haastig te leven. Vaak is het een gewoonte; zonder dat we daadwerkelijk haast hebben, rijden, lopen, praten en eten we snel en het liefst tegelijk. Onze aandacht wordt makkelijk afgeleid van hetgeen dat we doen en we dwalen af in gedachten, oordelen en dagdromen. Soms kunnen gedachten zo overweldigend zijn dat we het contact verliezen met ons lichaam.

Als je je heel bewust bent van wat je doet, verandert je houding ten opzichte van de elementen uit je dagelijks leven. Je begint samenhang te zien tussen dingen die eerst niet duidelijk waren. Zoals gedachtepatronen die zich herhalen of emoties die in steeds weer in bepaalde situaties naar boven komen.

Door aandachtig te zijn, word je letterlijk wakker en merk je op hoe jouw gedachten, emoties en gedragingen werken. Mindfulness leert je om waar te nemen wat er is: contact maken met het huidige moment; het nu, zonder daarbij verstrikt te raken in gedachtes en gevoelens. Alles wat je doet, gebeurt met aandacht. In dagelijkse handelingen, zoals het poetsen van je tanden of het nemen van een douche maar ook in het erkennen van je emoties.

Boek een gratis intake
$39
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$180
8 Hours
(2 hours per week)

Begeleiding in de overgang coaching

Elke vrouw komt in de overgang. 80% van hen ervaart klachten en 34% zo heftig dat zij daardoor in het dagelijkse leven gehinderd worden. De overgang start meestal rond de 45, maar kan ook al veel eerder beginnen. Het zijn de jaren voor, rond en na de laatste menstruatie.

De menopauze vindt eigenlijk op één dag plaatst, namelijk de dag van de laatste menstruatie. Na de overgang komen de hormonen in een nieuw evenwicht. De overgang heeft hormonaal gezien grofweg twee fases en de kenmerken verschillen sterk qua intensiteit per persoon.

In de eerste fase, de peri-menopauze, daalt de progesteron- spiegel, waardoor oestrogeen relatief gezien stijgt. We spreken in deze fase ook wel van oestrogeendominantie. Menstruaties zijn pijnlijker en volgen korter op elkaar. Je komt aan, hebt hoofdpijn, houdt vocht vast, je stemmingen wisselen en je slaapt vaak slecht.

De tweede fase, de post-menopauze, daalt ook de oestrogeenspiegel doordat de eierstokken niet meer werken. Dit is vaak de periode rond de menopauze, dus bij het onregelmatig worden en wegvallen van je menstruatie. In deze fase worden stemmingen mogelijk nog heftiger, je krijgt opvliegers, je kan last krijgen van nachtelijke zweetaanvallen, concentratieverlies, incontinentie en osteoporose (botafbraak).

De eindperiode is vaak het zwaarste, maar hou vol, want de periode na de overgang wordt door veel vrouwen aangeduid als de meest gelukkige periode van hun leven.

De symptomen waar we in deze coaching mee aan de gang gaan zijn:
- Overgewicht
- Buikvet en krachttraining
- Dalende botdichtheid
- Wisselende stemmingen
- Dalend oestrogeen
- Opvliegers
- Slecht slapen en stress
- Concentratieverlies
- Libido

Boek een gratis intake
$39
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$180
8 Hours
(2 hours per week)

Hormonen in balans coaching

Wist je dat hormonen veranderingen in jouw hele lichaam kunnen veroorzaken? Ze zijn van invloed op jouw interne functies, mentale scherpte, uiterlijk en emotionele stabiliteit. Het is dus belangrijk dat jouw hormonen in balans zijn. Heb jij last van onverklaarbare gewichtstoename, depressie, stemmingswisselingen, een slecht slaappatroon, vermoeidheid of stress? Dan is de kans groot dat jouw hormonen uit balans zijn!

Sommige hormonen veranderen gedurende de dag, terwijl andere hormonen geleidelijk veranderen naarmate je ouder wordt. Bepaalde symptomen kunnen wijzen op een tekort aan of juist een overschot van een bepaald hormoon. Denk aan angst, acne, haaruitval, droge of dunne huid, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, stemmingsstoornissen, onvruchtbaarheid, geheugenproblemen, gebrek aan energie, gewichtstoename, nachtelijk zweten of warmtevlekken. Herken jij één of meerdere van deze symptomen? Dan is deze coaching een meerwaarde om te zorgen dat de hormonen zo min mogelijk invloed op je leven hebben. In de coaching kijken we naar:
- Voeding
- Leefstijl
- Excersise
- En waar nodig zullen we ondersteunen met homeopathie en supplementen.

Boek een gratis intake
$39
1 Hour
Choose Anytime
$149
2 Hours
Choose Anytime
$180
8 Hours
(2 hours per week)

'You don't get the ass
you want by sitting on it!'

Word ook gezonder, fitter, krachtiger en gelukkiger.
Boek een gratis proefles. Tot gauw!

Boek een proefles